athanasiadis Χαιρετισμός του Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του 30ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας

 

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

σας καλωσορίζω στο 30o Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά για την παρουσία σας εδώ, στην όμορφη πόλη της Καρδίτσας. Η συμμετοχή σας στις εργασίες αυτού του Συνεδρίου αποδεικνύει περίτρανα τη σημασία του για την Ελληνική Μαθηματική Κοινότητα.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία αποτελεί, από την ίδρυσή της το 1918, το βασικό φορέα των προσπαθειών όλων εκείνων, που ενδιαφέρονται για την ποιοτική αναβάθμιση της Μαθηματικής Παιδείας στη χώρα μας. Ένα από τα μέσα για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η διοργάνωση κάθε χρόνο, για τρεις συνεχείς δεκαετίες, των Πανελληνίων Συνεδρίων, από το βήμα των οποίων παρουσιάζονται αποτελέσματα ερευνητικών προσπαθειών, που αφορούν τόσο στα Μαθηματικά όσο και στη σχέση τους με τις άλλες επιστήμες, την Τεχνολογία και την Κοινωνία.

Το 30ο Συνέδριο έχει ως θέμα τα Μαθηματικά στην Εκπαίδευση, στην Τεχνολογία και στην Κοινωνία. Στόχος είναι να δοθεί η δυνατότητα στον καθένα από μας να καταθέσει απόψεις, να ενημερωθεί για ερευνητικά αποτελέσματα και να επικοινωνήσει με συναδέλφους για θέματα που τον ενδιαφέρουν. Φιλοδοξία μας είναι η κάθε εργασία που θα παρουσιαστεί να αποτελέσει έναυσμα για γόνιμο και δημιουργικό διάλογο πάνω σε ερωτήματα που αφορούν την επιστήμη των Μαθηματικών και των Εφαρμογών της, τη Μαθηματική Παιδεία και Εκπαίδευση.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που υπέβαλαν εργασίες στο Συνέδριο. Η επιλογή των εργασιών έγινε από δύο κριτές οι οποίοι δεν γνώριζαν τα ονόματα των συγγραφέων. Οι εργασίες που θα ανακοινωθούν στο Συνέδριο περιέχονται στις θεματικές ενότητες:

  • Εφαρμογές των Μαθηματικών στην Τεχνολογία, στην Οικονομία και στις Κοινωνικές Επιστήμες.
  • Βασική Έρευνα στα Μαθηματικά.
  • Αλληλεπίδραση της Διδακτικής των Μαθηματικών με την εξέλιξη των μαθηματικών εννοιών, την εξέλιξη της ψηφιακής τεχνολογίας, τις μαθησιακές δυσκολίες και τις ειδικές ικανότητες.
  • Η Ευκλείδεια Γεωμετρία στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία.

Οι διαδικασίες του Συνεδρίου έχουν οργανωθεί σε τρεις άξονες: κεντρικές ομιλίες από τους διακεκριμένους προσκεκλημένους ομιλητές, δυο στρογγυλά τραπέζια, με τη συμμετοχή εκλεκτών συναδέλφων και η παρουσίαση των εργασιών σε παράλληλες συνεδρίες, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω τους διακεκριμένους συναδέλφους οι οποίοι αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας να συμμετάσχουν ως κύριοι ομιλητές στο Συνέδριο.

Η διεξαγωγή οργανωμένων συζητήσεων υπό μορφή στρογγυλών τραπεζιών, κατέχει πλέον ουσιαστική θέση στα Συνέδρια της ΕΜΕ. Έχουμε επιλέξει δύο ιδιαίτερα επίκαιρα και σημαντικά θέματα για το μέλλον της Μαθηματικής Παιδείας στη χώρα μας:

  • Μαθηματική Παιδεία στο Λύκειο και σύνδεσή της με τις εξετάσεις για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  •  Προοπτική και κατεύθυνση στα Μαθηματικά για νέους επιστήμονες.

Ελπίζουμε ότι ο διάλογος που θα λάβει χώρα θα δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που σχετίζονται με τα θέματα αυτά.
Ευχαριστούμε τους διακεκριμένους συναδέλφους, συντονιστές και εισηγητές οι οποίοι θα οργανώσουν τη συζήτηση στα στρογγυλά τραπέζια.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω και από τη θέση αυτή όλα τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για τη σημαντική συνεισφορά τους και την άψογη συνεργασία τους σε όλα τα επιστημονικά θέματα του Συνεδρίου.

Τέλος, θεωρώ ότι αξίζουν ευχαριστίες στα μέλη της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής, καθώς και τα μέλη του δραστήριου παραρτήματος Καρδίτσας της ΕΜΕ, τα οποία εργάστηκαν για την αρτιότατη διοργάνωση του Συνεδρίου. Ακόμη αξίζει να συγχαρώ τους συνεργάτες της ΕΜΕ κ. Στέλιο Μαραγκάκη και κ. Θανάση Μαλαφέκα καθώς και τη γραμματέα κ. Μαρία Γεωργούδη, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην έκδοση των πρακτικών του Συνεδρίου.

Εύχομαι σε όλους σας δημιουργική συμμετοχή στο Συνέδριο και ευχάριστη διαμονή.

Χριστόδουλος Αθανασιάδης
Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών, ΕΚΠΑ
Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του 30ου Πανελληνίου Συνεδρίου της ΕΜΕ

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ηρώων Πολυτεχνείου 3 (Γραφεία ΕΛΜΕ)
431 00  -  Καρδίτσα
Κιν.    +30 6944730073 (Φαλάγγα Αρετή)

      
infoατmathkar.gr

Οι επισκέπτες μας ως τώρα:
149742

contact1

Η IP σας:: 54.161.98.96
Unknown Country

Έχετε:: Search Bot
Σερφάρετε με:: unknown unknow