Από 9 έως 11 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε  το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής παιδείας στην ιστορική πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα, τη διοργάνωση του οποίου ανέλαβε η Ελληνική Μαθηματική εταιρεία (Ε.Μ.Ε.).

Από τριακονταετίας η Ε.Μ.Ε. διοργανώνει Πανελλήνια ετήσια συνέδρια που αποτελούν και τη σημαντικότερη επιστημονική εκδήλωση των δραστηριοτήτων της χρονιάς.
Σκοπός των συνεδρίων

είναι να αναδείξουν το ρόλο και την σπουδαιότητα των Μαθηματικών ως στοιχείο στη βασική, την ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση, στη διαδικασία μάθησης, στην ένταξη τους στις βαθμίδες εκπαίδευσης, με τις ενίοτε κάθε φορά δυσκολίες εφαρμογής των αναλυτικών προγραμμάτων. Ένας άλλος στόχος των συνεδρίων είναι η τριήμερη συνύπαρξη ανθρώπων από όλη την Ελλάδα (κάποιες φορές και εκτός), που αγαπούν τα Μαθηματικά, (φοιτητές, δάσκαλοι, καθηγητές, πανεπιστημιακοί, ερευνητές). Υπάρχει έτσι η δυνατότητα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων, μεταξύ των δασκάλων των Μαθηματικών κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας, αλλά και δίνεται το κατάλληλο βήμα, όπου παρουσιάζονται αποτελέσματα έρευνας  στη Μαθηματική θεωρία και πράξη. Στο φετινό συνέδριο παρουσιάσθηκαν 80 εργασίες οι οποίες και συμπεριελήφθησαν στα πρακτικά του συνεδρίου. Επίσης πραγματοποιήθηκαν τρία στρογγυλά τραπέζια συζήτησης και έξι κεντρικές ομιλίες. Ο αριθμός των συνέδρων ανήλθε περί τους 550 και υπήρχαν επιπλέον 200 συνοδοί (αριθμοί πολύ ικανοποιητικοί για τη γεωγραφική θέση της Μεσσηνίας). Καταλαβαίνει κανείς ότι τα συνέδρια της Ε.Μ.Ε. εκτός από επιστημονικές εκδηλώσεις, ενισχύουν το συνεδριακό τουρισμό της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του συνεδριακού τουρισμού διοργανώθηκε από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου επίσκεψη στην Αρχαία Μεσσήνη. Στο χώρο αυτό εδώ και 20 χρόνια ο καθηγητής Αρχαιολογίας κ. Πέτρος Θέμελης ανασκάπτει την αρχαία Γή της Μεσσηνίας και ανακαλύπτει θησαυρούς, αναστηλώνει με θαυμαστό τρόπο κομμάτια της Αρχαίας ιστορίας της Ελλάδας. Η Μεσσηνία είναι γενικά η Γή του σύκου, της σταφιδαμπέλου, της ελιάς και του ελαιολάδου. Είναι η Γή που γέννησε τον Αριστομένη, τον Νέστορα, τον Κολοκοτρώνη και τον Παπαφλέσσα. Η παρουσία των Καρδιτσιωτών Μαθηματικών ήταν πολυπληθής, καθώς και των συναδέλφων από τις γειτονικές πόλεις των Τρικάλων και του Βόλου, με τους οποίους υπήρξε κοινή μετάβαση στον τόπο του συνεδρίου. Συμμετείχε η Διοικούσα επιτροπή (Δ.Ε.) του παραρτήματος Καρδίτσας, οι Δ/ντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, καθώς και πολλοί Μαθηματικοί. Η Δ.Ε. του παραρτήματος είχε τη χαρά και την τιμή να παραλάβει την σκυτάλη της διοργάνωσης του επόμενου συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην πόλη μας τον Νοέμβριο του 2013, ενημέρωσε τους συνέδρους για τις τουριστικές υποδομές και ομορφιές της περιοχής μας και έδωσε σε εκπροσώπους κάθε Παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. έντυπο υλικό, με πληροφορίες ιστορικού αλλά και τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς και ένα μπουκάλι κρασί.

Το παράρτημά από καιρό τώρα προετοιμάζεται για το μεγάλο αυτό επιστημονικό γεγονός που θα αποτελέσει μια σημαντική ενίσχυση στη κουλτούρα αλλά και στην τοπική οικονομία της πόλης αλλά και της περιοχής μας ευρύτερα. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του 30ου συνεδρίου της  Ε.Μ.Ε. στην Καρδίτσα διενεργούνται συζητήσεις με τους τοπικούς εμπλεκόμενους φορείς (Περιφέρεια, Δήμους, εμπορικό επιμελητήριο κλπ.) καθώς και με όλους τους Μαθηματικούς του νομού.

contact1

photogallery

Αύγουστος

10

Τετάρτη

Ποιος είναι Online

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 27 επισκέπτες και κανένα μέλος

Επικοινωνήστε μαζί μας

Ηρώων Πολυτεχνείου 3 (Γραφεία ΕΛΜΕ)
431 00  -  Καρδίτσα
Κιν.    +30 6944730073 (Φαλάγγα Αρετή)

      
infoατmathkar.gr

Οι επισκέπτες μας ως τώρα:
156522

contact1

Η IP σας:: 44.197.230.180
Unknown Country

Έχετε:: Search Bot
Σερφάρετε με:: unknown unknow